“Forbudt kærlighed” af Ai Mi

1-

2-

3-

4-

5-

“Forbudt kærlighed” af Ai Mi. Bogen er udgivet af forlaget Politikens Forlag.

Bagsidetekst:

Jingqiu er barn af den kinesiske kulturrevolution. Hun er kvik, nysgerrig og velbegavet, men hendes forældre er faldet i unåde. Faderen henslæber sit liv i en arbejdslejr, og moderen, der er blevet stemplet som kapitalist, kæmper en hård kamp for at forsørge Jingqiu og hendes to søskende.
Trods familiens dårlige omdømme udvælges den unge kvinde til at deltage i et projekt, der skal fremme Formand Maos ideer. Hun sendes til en lille kinesisk landsby langt ude på landet, hvor hun skal indsamle viden, der skal en historiebog for skoleelever.

Jingqiu gør sig den allerstørste umage for at falde til og udfylde den rolle, hun er blevet tildelt. Men noget står i vejen for hendes ønske om at efterleve Kulturrevolutionens idealer: Hun forelsker sig. I Jianxin – en ung mand, der er søn af en af de mest magtfulde generaler i det kinesiske samfund.
Kærligheden spirer mellem de to unge mennesker, skønt de begge er klar over, at deres følelser for hinanden er ilde set og aldeles upassende.

Min mening:

Det er en virkelig sød og rørende historie! Bogen handler bl.a. om: status, penge, forelskelse, sorg, forbudt kærlighed samt kærlighedens udfordringer.

Slutningen i bogen overraskede mig rigtig meget. Den trak min bedømmelse lidt op. Alt i alt en dejlig rørende kærlighedshistorie.

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.

“Du tror åbenbart, at du er ubetydelig, men sandheden er, at du er så intelligent, smuk, venlig og retskaffen, bedårende. Jeg kan umuligt være den første, der har forelsket sig i dig, og jeg bliver heller ikke den sidste. Men jeg tror på, at jeg bliver den, der vil elske dig højest.”

Næste indlæg

Book quotes