Kagebog: Jordbærlagkage
Til ca. 10 personer.
Ingredienser:
3 lagkagebunde
300 gram jordbær, friske
5 dl. piskefløde 38%
lidt vaniljesukker
2 spsk. sukker
Vask jordbærrene, lad dem dryppe af og pil stilken af. Blend 100 g. af jordbærrene med stavblenderen. Del 100 g. af jordbærrene i kvarter. Pisk fløden stiv med vaniljesukkeret og sukkeret. Tag en fjerdedel af flødeskummet og bland det med jordbærpuréen. Smør dette ud på en bund.
Tag den anden bund og læg den ovenpå. Tag en tredjedel af flødeskummet og smør det ud på bunden. Tryk jordbærkvarterne ned i flødeskummet. Læg den sidste bund på og bred halvdelen af den resterende flødeskum ud på bunden og eventuelt kanten.
Put eventuelt resten af flødeskummet i en sprøjtepose og pynt lagkagen efter fantasien. Pynt med resten af jordbærrene. Lad den stå et koldt sted i en time.